Parintele unui copil cu autism are nevoie de ajutor, de informatii si de o echipa. Gasirea unui program de analiza comportamentala aplicata (ABA) de calitate cere timp si poate concura cu multe alte responsibilitati zilnice.

La New Odyssey am construit intregul centru in jurul ideii de a oferi servicii exceptionale, bazate pe dovezi stiintifice care sa depaseasca asteptarile familiilor pe care le servim.

Din prima zi fondatorii nostri au inceput sa creeze o structura organizationala care promoveaza servicii de inalta calitate si oportunitati de dezvoltare profesionala continua pentru echipa noastra.

In plus, fata de construirea unui echipe puternice de analisti comportamentali, ne concentram pe copiii nostri la fiecare pas. Este una din valorile de baza care ghideaza membrii echipei noastre. Toate programele copiilor sunt dezvoltate si supravegheate de directorul centrului – Alina Bobarnac, analist comportamental acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst).

Fiecare copil are un coordonator, un terapeut senior si unul sau doi terapeuti. Astfel, ne asiguram ca programele sunt individualizate pentru fiecare copil, ca obiectivele sunt urmarite si verificate zilnic de coordonator sau de terapeutul senior, cat si de parinte. Materialele didactice folosite de fiecare copil sunt unice, New Odyssey fiind recunoscut si ca un centru de resurse didactice exceptionale.

Director centru New Odyssey

Alina Bobarnac, BCBA

 

Alina Bobarnac lucreaza ca analist comportamental din 2003. In 2008 a finalizat masterul in Analiza Comportamentala Aplicata (ABA) la Universitatea Swansea (UK) sub indrumarea lui Louise McHugh, Phd, BCBA. Timp de 2 ani Alina a lucrat sub supervizarea lui Neil Martin BCBA-D si a profesorului Mecca Chiesa, Phd. In 2010 a devenit consultant acreditat BCBA, iar in 2011 a infiintat Asociatia New Odyssey. A fost unul dintre primii consultanti acreditati in Romania si,  impreuna cu Neil Martin, a dezvoltat primele cursuri acrediate de BACB in Romania –  “Romania BCaBA Alternate Pathway Course Sequence. Applied Behavior Analysis with Autism and Developmental Disorders”. De la inceputul anului 2016,  Alina preda in cadrul cursului “Clemson-Romania BCBA-BCaBA”, curs care certifica statutul de analisti comportamentali acreditati pentru terapeutii din Romania.