Evaluare

Evaluarea limbajului de baza si a competentelor de invatare (ABLLS-R) este atat un instrument de evaluare, cat si un sistem de urmarire a competentelor un sistem de urmarire a competentelor lingvistice, precum si un cadru pentru stabilirea unui curriculum individualizat. Evaluarea acopera 544 de competente din urmatoarele arii: cereri, numiri, intraverbal, imitatie motorie, joaca independenta, interactiune sociala, performanta vizuala, structura lingvistica, abilitati de grup si abilitati academice timpurii. Administrata anual sau bianual, evaluarea ABLLS-R serveşte ca punct de referinţă pentru masurarea progresul copilului dumneavoastră în ariile de competente vizate. Evaluarea ABLLS-R dureaza 3 zile.

Evaluarea limbajului (VB-MAPP) se bazează pe analiza Dr. BF Skinner a comportamentului verbal si urmareste dezvoltarea limbajului la copii tipici. Aceasta evaluare identifica nivelul de performanta al copilului cu privire la abilitatile de comunicare, competente sociale, auto-servire si ofera o varsta aproximativa pentru fiecare competenta in parte. Aceste informatii sunt utile in stabilirea unui plan de interventie individualizat. VB-MAPP include si o evaluare a barierelor de limbaj, precum si o evaluare a cadrului de invatare. Administrata anual sau bianual, evaluarea VB-MAPP serveşte ca punct de referinţă pentru masurarea progresul copilului dumneavoastră în ariile de competente vizate. Evaluarea VB-MAPP dureaza 3 zile.

 

Cum arata raportul de evaluare ABLLS-R?

grafic-ablls-r-new-odyssey

raport-de-evaluare-ablls-r-asociatia-new-odyssey

Consultanta

Consultanta la domiciliu furnizeaza parintilor si terapeutilor instrumentele necesare consolidarii abilitatilor copilului in urmatoarele arii: comunicare, joaca, interactiunea sociala, academic, auto-servire (training de toaleta, acceptarea unor alimente noi).

Similar cu programul oferit in centru, consultantul nostru va stabili un program individualizat de terapie, pornind de la nevoile/abilitatile deficitare ale copilului dvs.

Serviciile de consultanta la domiciliu se bazeaza pe principiile analizei comportamentale aplicate, pe analiza functionala a limbajului (BF Skinner) si are ca punct de pornire evaluarea initiala a copilului (ABLLS-R sau VB-MAPP).