Connecting for children with autism vodafone-proiect-nou

Asociaţia Help Autism în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA şi Asociaţia New Odyssey anunţă deschiderea proiectului Connecting for children with autism, finanţat de către Fundaţia Vodafone, prin programul Connecting for good 2017.

Scopul proiectului, Connecting for children with autism, reprezintă monitorizarea în timp real a gradului de recuperare a copilului cu autism prin dezvoltarea unei aplicaţii IT integrate, ce va conţine două subcomponente distincte şi va permite interconectarea echipei multidisciplinare medic – psiholog – asistent social – părinte – educator.

Sistemul creat prin proiect va cuprinde elemente esenţiale în procesele de: evidenţă, recuperare, evaluare şi reevaluare, intervenţie, educare şi integrare a copilului cu autism.

Astfel, subcomponentele aplicaţiei vor fi: o baza de date cu acces online, ce va cuprinde toate informaţiile de evidenţă cu acces permis în funcţie de criterii bine stabilite, o aplicaţie mobilă ce va colecta datele din procesul de intervenţie în terapia de 1 la 1 psiholog – copil, transferând astfel fişele de evidenţă din format hârtie în format electronic.

De asemenea, sistemul integrat va oferi o evidenţă medicală – diagnostic medical, alte notiţe ale medicului specialist, evidenţă socială – fişa de evidenţă, certificate de dizabilitate, informaţii despre situaţia familială, date de interes terapeutic – evaluare şi reevaluare psihologică şi intervenţie terapeutică, fişe educative – date despre situaţia educaţională, programe ce sunt implementate în terapie şi corelate cu programa preşcolară / şcolară.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 1 an, începând cu luna iunie 2017 şi va cuprinde o serie de activităţi precum:

A1 Managementul de proiect – va asigura implementarea proiectului, planificarea şi respectarea termenelor şi atingerea indicatorilor. Va comunica cu toţi factorii implicaţi în toate etapele proiectului şi va efectua rapoartele periodice şi raportul final.

A2 Promovarea proiectului – se va realiza pe site-urile aplicantului şi partenerilor, pe paginile de Facebook, în articole pe site-ul www.autismconnect.ro şi www.conferinta-aba.ro, prin comunicate de presă transmise la deschiderea şi închiderea proiectului.

A3 Dezvoltarea aplicaţiei de server – platformă cu diferite tipuri de utilizatori ce va centraliza datele colectate în procesele de: evidenţă medicală – diagnostic medical, alte notiţe ale medicului specialist, evidenţă socială – fişa de evidenţă, certificate de dizabilitate, informaţii despre situaţia familială, date de interes terapeutic – evaluare şi reevaluare psihologică şi intervenţie terapeutică, fişe educative – date despre situaţia educaţională, programe implementate în terapie şi corelate cu programa preşcolară / şcolară. Va genera rapoarte şi grafice, evidenţiind progresul copilului în timp real şi va furniza date utile în cercetare/statistică. Pentru evaluarea psihologică, Asociaţia Help Autism va concepe un test de evaluare adaptat populaţiei române, ce va sta la baza aplicaţiei şi a evidenţei progresului terapeutic, paralel cu activităţile prezentului proiect.

A4 Dezvoltarea aplicaţiei client – componentă de lucru în terapie – va fi o aplicaţie software uşor de folosit pe Android / IOS în timpul activităţilor cu copilul. Aceasta va înlocui fişele clasice utilizate în timpul intervenţiei terapeutice, determinând în timp real nivelul de dezvoltare a copilului în funcţie de răspunsul acestuia la activităţile desfăşurate.

În dezvoltarea celor 2 componente de software va fi implicată atât o echipă de programatori care va asigura partea tehnică cât şi o echipa de 4 psihoterapeuţi din asociaţiile partenere, cu experienţă în lucrul cu copilul cu TSA, certificaţi BCBA sau în curs de certificare, ce vor asigura expertiza specifică  activităţilor de terapie şi evaluare.

A5 Testarea celor 2 componente IT – pentru evaluarea aplicaţiilor şi pentru obţinerea unui feedback care să contribuie la o interfaţă cât mai  prietenoasă, timp de 2 luni, o echipă formată din 6 psihoterapeuţi, coordonaţi de psihologii implicaţi în procesul de dezvoltare, va testa cele două aplicaţii, în activitatea curentă.

A6 Implementarea componentelor IT în terapia cu copiii – 70 de psihoterapeuţi din cele 8 centre ale asociaţiilor partenere vor fi instruiţi în utilizarea aplicaţiei.

Beneficiarii proiectului vor fi, în prima fază, 300 de copii cu autism integraţi în programele de terapie desfăşurate de cele 3 asociaţii, însă numărul copiilor ce pot beneficia de instrumentele dezvoltate în cadrul proiectului  va creşte într-un timp scurt, prin adoptarea şi implementarea acestora la nivel naţional, de către alţi furnizori de servicii socio-educaţionale.

De asemenea, 70 de specialişti implicaţi în procesul de recuperare a copiilor cu autism vor avea şansa de a beneficia de o tehnologizare a unei părţi a activităţii, reducând astfel timpul petrecut în notarea şi interpretarea datelor colectate în timpul orei de activităţi educaţionale cu copilul.

Rezultatele aşteptate la finalul perioadei de implementare sunt:

-Informarea şi instruirea a 70 de psihoterapeuţi în utilizarea aplicaţiei. Psihoterapeuţii vor beneficia de eficientizarea activității desfășurate în cadrul unei ședințe de terapie prin eliminarea timpului acordat completării fişelor pe suport de hârtie;

-Eficientizarea procesului de stimulare a 300 de copii cu autism, ce vor beneficia de aplicaţia IT integrată, având ca rezultat îmbunătăţirea intervenţiei terapeutice. Prin intermediul aplicaţiei se va realiza o evidenţă mult mai exactă a copiilor din punct de vedere socio-educaţional, medical şi psihologic. Stakeholderii implicaţi vor putea urmări în timp real evoluţia dezvoltării copilului cu autism;

-Dezvoltarea aplicaţiei IT integrate ce va sprijini psihoterapeuţii în activitatea de recuperare a copiilor cu autism. Prin intermediul aplicaţiei vor fi standardizate procesele de intervenţie terapeutică, bazate pe analiza comportamentală aplicată, procedură validată ştiinţific ca având rezultate eficiente în recuperarea copiilor cu TSA.

Proiectul este cofinanţat de către Fundaţia Vodafone România, prin programul Connecting for good 2017, cofinantarea avand o valoare de 315.000 lei din total buget de 598.200 lei.

Despre parteneri:

Asociaţia Help Autism se implică activ, de 7 ani, în derularea de programe de conştientizare a autismului, diagnostic precoce şi intervenţie timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susţinută în schimbarea statutului autismului în România, asociaţia oferă servicii de terapie în cadrul celor 5 centre, 6 parteneriate public-private – cu Direcţiile de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bucureşti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmboviţa – şi la domiciliu,  defăşoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri şi şedinţe de consiliere pentru părinţi şi este co-organizator al Conferinţei Internaţionale ABA – ştiinţă care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale. In cei 9 ani de la infiintare, ATCA a deschis două centre de terapie, unde 110 copii cu tulburări comportamentale si din spectrul autist sunt ajutați prin terapia recuperatorie ABA. Asociatia s-a specializat si în domeniul de formare a terapeuților ABA din România, fiind singura instituție din România care acreditează terapeuți ABA, la nivel național.

Asociaţia Asociatia New Odyssey este o organizație non guvernamentală care desfășoară in cadrul Centrului activități de imbunatatire a calității vietii, interventie educatională și recuperare pentru copiii diagnosticati cu tulburare de spectru autist, prin interventie terapeutică, utilizand diverse dotari necesare, evaluarea abilitatilor de viata si realizarea planurilor de intervenţie personalizate pentru copiii beneficiari.

Toţi cei 3 parteneri implementează terapia bazată pe analiză comportamentală aplicată, care după 30 de ani de cercetare este singura ce s-a dovedit a fi eficientă în recuperarea copiilor cu întârzieri în dezvoltare.

Despre Fundaţia Vodafone România:

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/www.facebook.com/fundatiavodafone.

Clemson-Romania BCBA & BCaBA

Numarul analistilor comportamentali din Romania a crescut in ultimii 2 ani. Acum poti deveni si tu specialist in analiza comportamentala participand la un curs tinut in Romania.

La inceputul anului 2016 va incepe, cu aprobarea BABC (BEHAVIOR ANALYST CERTIFICATION BOARD), organizatia care acorda certificarile BCaBA si BCBA, in colaborare cu Universitatea Clemson cursurile care sa certifice statutul de analisti comportamentali acreditati pentru terapeutii din Romania.
Cursurile vor fi tinute de Christos Nicopulous, PhD, BCBA-D, Alina Bobarnac, BCBA si Anca Dumitrescu, BCBA.

Criterii de eligibilitate :
1. Absolvent al unei facultati in domeniul stiintelor educatiei (BCaBA) sau absolvent de master in psihologie sau educatie (BCBA)
2. 1 an de experienta in lucrul cu copii (BCaBA) sau doi ani de experienta in lucrul cu copii (BCBA)
3. Cunostinte solide de limba engleza

Documentele vor fi trimise la adresa de email alina.bobarnac@gmail.com sau anca.dumitrescu@atca.ro.

Perioada de inscriere: 23 noiembrie – 18 decembrie 2015

Documente :
1.CV
2.Scrisoare de intentie
3.Recomandari (din partea unei organizatii sau a unui BCBA/ BCaBA)
4.Diploma Licenta sau Diploma Master
5.Fisa Matricola a anilor de facultate

Persoane de contact:
Alina Bobarnac, 0737 519 111
Anca Dumitrescu, 0743 145 559

Curs RBT pentru tutori – 2015 – Oradea & Bucuresti

Curs pentru tehnicieni/tutori, recunoscut de bordul BACB (www.bacb.com). Trainer ne este Alina Bobarnac, BCBA.

Tutorii isi vor dezvolta următoarele competenţe: colectarea datelor pe comportamentele tinta, aplicarea principiilor de intarire a comportamentelor prin recompensare diferentiata, introducerea datelor intr-un sistem de analiza de date, aplicarea principiilor de baza in descresterea ratei comportamentelor indezirabile, principii de promptare si implementarea obiectivelor in urma unei analize de sarcini.

1 Iunie 2015

Soare pe cer, soare pe fetele noastre, soare in suflete. Asa am sarbatorit noi Ziua Copiilor, a inocentei si a veseliei. Am pedalat cu omuleţii pana la Mogosoaia, unde am fost primiti cu bratele deschise de Centrul Cultural Palate Brancovenesti pe mirificul domeniu si am putut sa vizitam Palatul plin de istorie si arhitectura de soi. Motiv pentru care dorim sa ne exprimam toata recunostinta noastra! Ne-am bucurat de natura, de o companie extrem de placuta din partea Politiei Romane ce ne-a usurat enorm drumul si a incantat toti copiii cu spectacolul oferit de cainii dresati sa protejeze si sa pazeasca. Baietii au fost in extaz la vederea si “folosirea” arsenalului SPP (nu, nu a fost nimic periculos, baietii au fost aceiasi dintotdeauna, cu ochii luciosi la vederea armelor). Criminalistii ne-au aratat dotarile de care se ajuta in cautarea infractorilor si ne-au aratat cum se iau amprentele, fara sa uite sa explice motivul pentru care se foloseste aceasta operatiune. Politia Rutiera ne-a oferit cu generozitate mici atentii foarte utile pentru siguranta in trafic (veste si abtibilduri reflectorizante, ochi de pisica, bratari reflectorizante), plus ocazia de a afla cum se vede lumea din masina cu girofar ce alearga raufacatorii si de pe motorul cel impunator. Am fost invatati cum sa traversam in siguranta, cum sa ne ferim de rauvoitori, ce inseamna prudenta in societate. Tot respectul pentru propunerea de a contopi cele doua evenimente, al Politiei Romane cu al copiilor si pentru tot ajutorul oferit!

Ajutorul sponsorilor a fost de nepretuit pentru deplasarea copiilor (AXI Tours) si indulcirea lor (RoStar si Tymbark). Totusi, pe 1 Iunie, copiii au daruit cel mai mult. Ne-au ospatat cu lectii de fericire, aratandu-ne cat de usor este sa te simti asa datorita lucrurilor marunte. Cu zambete luminoase, imbratisari spontane, voie buna impartasita dezinteresat. Copiii au aflat ce inseamna sa pedaleze cu prietenii mari si mici, sa imparta locurile in carucioarele ce zburau datorita celor aflati pe bicicletele din fata lor. Iar noi, adultii, ne-am adus aminte cum este sa iubesti neconditionat, asa cum doar copiii stiu s-o faca si cum e sa te bucure o gâză, o floare, o adiere de vant, o mangaiere.

Voluntarii, cei fara de care acest eveniment n-ar fi fost posibil, si-au demonstrat inca o data omenia si marinimia inimilor, pedaland pentru copiii din carucioare si supraveghindu-i pe cei care puteau sa bicicleasca. Pe fetele lor se putea lesne citi bucuria simtita odata cu daruirea de sine si satisfactia lucrului bun facut in folosul altora. N-au lasat sa se vada nici pic de oboseala, desi caldura a fost toropitoare. Va multumim din suflet, dragilor, pentru usurinta cu care ati raspuns pozitiv propunerii de a fi langa noi in acest proiect. Multumim pentru timpul sacrificat, pentru grija fata de copii, pentru rabdare, pentru voi.

Exact cincizeci si trei de copii au uitat de prejudecati, de diferentele dintre ei, de maruntele lor framantari si au impartasit o zi minunata, ce speram sa le ramana o amintire frumoasa, una din multe altele. Aproximativ 120 de copii mari, incluzand organizatori, voluntari, biciclisti, asistenti, parinti si reprezentanti ai IPJ Ilfov au ramas cu zambete in inimi participand la bucuria copiilor, simtindu-se din nou copii. A fost o onoare sa va avem alaturi si asteptam cu nerabdare urmatoarea ocazie in care vom fi impreuna din nou.

Practica si orientare profesionala pentru viitorii psihologi

O necesitate a studentilor la psihologie este de a-si completa formarea teoretica dobandita în salile de curs cu stagii de practica supervizata de practicieni din diverse domenii aplicative ale psihologiei. Universitatea Bucuresti – Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, in calitate de beneficiar, impreuna cu Structural Consulting™ Group si Asociatia New Odyssey, in calitate de parteneri, isi propune sa raspundă acestor nevoi prin proiectul  „Practica si orientare profesionala pentru viitorii psihologi” (POSDRU/161/2.1/G/141536),  co-finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prin proiect, cele 3 organizatii implicate isi propun dezvoltarea unui cadru partenerial functional intre mediul academic, studenti si angajatori care sa faciliteze tranzitia de la scoala la viata activa a absolventilor de psihologie ai Universitatii din Bucuresti.

Am lansat proiectul “Materiale ABA”

  • Pentru ca avem experienta in crearea materialelor didactice pentru programul intensiv de analiza comportamentala aplicata (ABA)
  • Pentru ca timpul copiilor este pretios, iar materialele disponibile pe piata in acest moment sunt costisitoare si limitate.
  • Pentru ca acest proiect ofera parintilor, educatorilor, cadrelor didactice, tutorilor si consultantilor posibilitatea de a obtine gratuit materiale special concepute pentru programul de predare intensiva (discrete trial).
  • Pentru ca am demonstrat in Centrul New Odyssey ca se poate!

Site-ul proiectului: www.materialeaba.ro

Pedalam pentru Oameni – 24 mai 2015

Totul a pornit de la o idee…Am pornit de la nimic material, avand ca singura reursa o ambitie fara limite, o colaborare frumoasa si eficienta, un plan bine pus la punct, adaptat din mers si convingerea ferma ca e bine ce facem. Am intalnit in birourile prin care ne-a purtat nevoia oameni ce si-au deschis imediat inimile si si-au dorit ca acest eveniment sa prinda contur. Am intalnit in jurul nostru oameni care, auzind despre ce este vorba, au dorit pe loc sa-si aduca macar o minora contributie pentru ca acest proiect sa prinda aripi. Si a prins, in ciuda micilor piedici peste care am trecut. Ne-am strans, ne-am gandit, ne-am sfatuit, am pedalat. Si am obtinut ce ne-am dorit: bucurie in jurul nostru, voie buna, relaxare, oameni frumosi, copii si mai frumosi. O zi minunata, prima din cele ce vor urma, imposibil de realizat fara cei care au pus umarul, fiecare cu ce a putut. Noi, organizatorii (Alexandru Laurentiu, Eugen Neacsu, Cristina Gageanu si Alina Bobarnac) ne-am intarit credinta ca inca exista OAMENI printre noi. Va multumim tuturor si va asiguram ca v-ati castigat intreg respectul nostru. In afara de sponsorii principali, RoStar si Tymbark, cei care au indulcit si incantat copiii, dorim sa ne inclinam in fata celor care au ajutat cu un gest, o cunostinta, o idee, o pedala. Iata-i pe cei care au facut aproximativ 60 de copii sa se simta egali intre toti diferitii:

 George Mihail, Aureliu Surugiu, Gabriela Gogu, Catalin Furtuna, Laurentiu Dorodici, Jonny Jon, Ovidiu Coravu, Bogdan Ionete, Razvan Nastase, Ionut Zmeu, Andrei Adrian Oltean, Silviu Hudini, Puchianu Dorel, Valentin Voicu, Nicu Stanciu,

Mihai Robert Lorinczi, Victor Maftei, Florin Gabriel Sambotin, Stefan Marius, Emeric Erling Sepa, Ovidiu Aldescu, Cristi Vieru, Cristian Cafrita, Florin Munteanu, Alex Kukri, Alex Tache, Florin Nastasa, Marian Ivan, Manciu Romeo, Sorin Bebe Albu, Bogdan Fagarasan, Marin Adrian, Ioa Bartolini, Ionut Popescu, Mihaescu Catalin, Mada Stanescu.

Totodata, le multumim pentru increderea acordata si pentru sustinere asociatiilor care au raspuns pozitiv initiativei noastre: Asociatia Puzzle, Asociatia Spontania, Help Autism, Invingem Autismul, Scoala Gimnaziala Speciala Nr. 9, Clubul Sportiv Olimpia Bucuresti.

Concert caritabil “Craciun in Neverland” 2014

Vă invităm cu drag să fiți alături de noi pe data de 16 decembrie, la evenimentul caritabil pentru susținerea educației copiilor cu autism, organizat de Centrul de Analiză Comportamentală Aplicată New Odyssey.

În deschidere va avea loc spectacolul de Crăciun al copiilor cu autism din cadrul centrului New Odyssey. Ei vor fi încurajați și susținuți de David Adrian Ștefan, Maria Cazacu, Gabriel Ghiță, Nora Dincă, Iarina Voicu și Andreea Flavia, coordonați de compozitorul Florin Milian.

Seara nu se oprește aici! Vlad Teleman, Andreea Braga, Dana Dochita, Cristina Stroe, sunt doar câțiva dintre artiștii care au spus “DA” cauzei noastre.

Evenimentul caritabil va avea doi invitați speciali: Selfie Band și NesteA Official.
www.facebook.com/SelfieBand.ro
www.facebook.com/NesteAofficial.ro
https://www.youtube.com/watch?v=weokLdiQOEg

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea oficială a primelor materiale educaționale din Curricumul de matematică pentru preșcolari, elaborate de Alina Bobârnac, Diana Alexandrescu, Corina Olteanu și Simina Stoian.

Seara se va încheia cu o licitație de tablouri și decorațiuni de Crăciun realizate de copiii din Centrul New Odyssey.

Fondurile strânse sprijină dotarea unei camere senzoriale pentru cei 18 copiii cu autism care iși desfăsoară activitatea aici.

Vă așteptăm să aducem, împreună, Crăciunul în Neverland!

Curriculum de matematica

Iarna, primul set de carduri din seria Curriculumului de matematică, este dezvoltat de Alina Bobârnac (analist comportamental, BCBA), Diana Alexandrescu, Simina Stoian și Corina Olteanu pe baza principiilor analizei comportamentale aplicate. 

Setul de numărat a obiectelor în linie de la 1 la 10 folosește simboluri reprezentative pentru a îi apropia mai repede pe cei mici de magia sărbătorilor de iarnă. Pentru a facilita generalizarea, fiecare număr este prezentat pe cinci carduri. Setul de imagini este insoțit de descrierea preachizițiilor, a procedurii de predare și a raspunsului asteptat.

Curriculum de matematica

Matematica este una din componentele esențiale ale vieții noastre, atât a celei academice, cât mai ales a celei de zi cu zi. Începand cu cele mai simple noțiuni de matematică (numerația, ordonarea obiectelor, operațiile simple de calcul), matematica reprezintă un instrument valoros în buna desfășurare a relației om-mediu.

Prezentul curriculum de matematică oferă copiilor cu vârste cuprinse intre 3 și 7 ani un start cât mai bun în formarea unui sistem de competențe necesare pentru continuarea studiilor și în viață, prin urmărirea anumitor aspecte în activitățile cu preșcolarii:

Lectia 1 & 2     Numerația și formarea de mulțimi biunivoce

Lectia 3 & 4     Numerale cardinale

Lectia 5           Relațiile cantitative a două mulțimi

Lectia 6           Compararea si ordonarea unor serii de obiecte si numere

Lectia 7           Adunarea si scaderea

Lectia 8           Clasificarea și combinarea mulțimilor  de obiecte.

Curriculum de matematica este dezvoltat pe baza principiilor analizei comportamentale aplicate la Universitatilor Columbia si Pittsburg de catre Lauren Resnick, Margaret Wang si Jerome Kaplan si este elaborat în corelare cu curriculum de matematica pentru învățământul primar.

Într-o abordare sistematica, în pași mici si clari, Curriculum de matematica oferă copiilor materiale atent gândite pentru ei, în așa fel încât să le facilităm întelegerea conceptelor și noțiunilor matematice, cât si folosirea acestora în activități practice.

Scoala de vara 2014

Curs RBT pentru tutori

Curs pentru tehnicieni/tutori, recunoscut de bordul BACB (www.bacb.com). Trainer ne este Neil Martin, phD BCBA-D. Tutorii asociatiilor New Odyssey,  Asociaţia Învingem Autismul si Centrul Horia Motoi isi vor dezvolta următoarele competenţe: colectarea datelor pe comportamentele ţintă, aplicarea principiilor de întărire a comportamentelor prin recompensare diferenţiată, introducerea datelor într-un sistem de analiză de date, aplicarea principiilor de bază în descreşterea ratei comportamentelor indezirabile, principii de promptare şi retragerea promptului si implementarea obiectivelor in urma unei analize de sarcini.

Concert caritabil “Rock the School” 2013

Si cum scoala ia sfarsit, pentru copiii premianti ne-am pregatit! Pe 20 decembrie va asteptam sa-i sarbatorim alaturi de Ovidiu Mihailescu, Ciprian Diaconu, Radu Valean, Alex Cismaru, Ioana Pinzariu, Gabi Nistorescu si Clara Margineanu. Pentru ultima oara in acest an o sa sunam de intrare! Sa nu intarziati, nu motivam absentele!

Vine Mos Craciun – Prima campanie New Odyssey

Luni, 9 decembrie, te asteptam la parterul BCC cu:

  • pachetele dulci si cochete
  • decoratiuni create de copii

Fondurile stranse in urma campaniei vor fi folosite pentru achizitionarea materialelor didactice de care beneficiaza 15 copii cu autism.